Activiteiten

Naast wandelen, fietsen, luieren en lekker eten zijn er veel meer dingen te doen.

Het gebied is een paradijs voor de rustzoeker en de natuurliefhebber. U kunt ronddwalen in de directe omgeving of gemarkeerde wandelroutes volgen in de gorges de la Sioule, door het Foret de Colettes of langs de bruggen van Eiffel. Ook op het sportieve vlak is er genoeg te doen. Lees snel verder!

Van alle markten thuis

De regio rondom ons vakantiehuis heeft diverse activiteiten te bieden. Zo kun je heerlijk ontspannend gaan golfen op 7 verschillende golfterreinen in de omgeving.

Ben je op zoek naar iets meer sensatie? Dan is paragliden van de Puy de Dôme of een bezoek aan de pretparken “Vulcania” of “Le Pal” misschien meer iets voor jou.

Gorges de la Sioule

De diepe kloven van de Sioule zijn werkelijk prachtig. Leuk voor een autotochtje of om er doorheen te gaan met de kano. Dat laatste is een echte aanrader! Ook kunt u op verschillende plaatsen langs de oever zitten.

Er zijn verschillende meren in de omgeving waar je heerlijk kunt zwemmen en vissen. In het bos van Colettes kun je mooie wandelingen maken, paardrijden, mountainbiken of het klim/survivalpark Montoz´Arbres bezoeken om in de bomen te klimmen en te tokkelen.

Culinair genieten

De Auvergne is een boerenstreek die wereldwijd bekend staat om zijn streekproducten, en dat is terug te zien in de keuken. Van heerlijke droge worsten en ham, tot vele stoofpotten komen hier vandaan. De “pâte aux pommes” is een taart van bladerdeeg, crème fraiche en aardappels en is echt een streekgerecht.

Bezoek diverse wijngaarden, restaurants en gezellige markten en ontdek de geweldige producten die de regio te bieden heeft.

Meer komen te weten over ons vakantiehuis?

Meer informatie