Activiteiten

Het gebied is een paradijs voor de rustzoeker en de natuurliefhebber. U kunt ronddwalen in de directe omgeving of gemarkeerde wandelroutes volgen in de gorges de la Sioule, door het Foret de Colettes of langs de bruggen van Eiffel. Ook op het sportieve vlak is er genoeg te doen.

Het aanbod in deze omgeving is eindeloos. Wij geven ook yogalessen.

Dit jaar, in de week van 8 t/m 12 juli is het mogelijk om in Coutansouze bij Art Coutansouze (Erica Nussbaum) een zomerweek aquarel te volgen. Het zijn 5 dagen met les van 10.00 uur tot 12.30 uur, dan een goed verzorgde lunch en weer les van 14.00 uur tot 17.00 uur. Lunch, koffie, thee en ander lekkers zijn inclusief in de cursusprijs van 375,- euro.

Naast wandelen, fietsen, luieren en lekker eten zijn er veel meer dingen te doen.

Gorges de la Sioule: 
De diepe kloven van de Sioule zijn werkelijk prachtig. Leuk voor een autotochtje of om er doorheen te gaan met de kano. Dat laatste is een echte aanrader!

Ook kunt u op verschillende plaatsen langs de oever zitten.

Er zijn verschillende meren in de omgeving waar je heerlijk kunt zwemmen en vissen.

In het bos van  Colettes kun je mooie wandelingen maken, paardrijden, mountainbiken of het klim/survivalpark Montoz´Arbres bezoeken om in de bomen te klimmen en te tokkelen.

Golfen:  Er zijn 7 golfterreinen in de omgeving.

Gannat: ieder jaar in juli het festival les cultures du monde. Dans en muziekgroepen uit de hele wereld zijn hier aanwezig.

Pretparken: Vulcania en Le Pal

Parapenten vanaf de Puy de Dome

Vélorail

Pretpark Le Pal

Vulcania

In ons huis ligt een map met alle activiteiten, wandelingen en bezienswaardigheden.