Omgeving

De Auvergne is een prachtig gebied. De grootsheid van vulkanen en de Montagne Bourbonnaise aan de ene kant en de lieflijkheid van de Allier aan de andere kant. Adembenemende vergezichten vanaf de heuvels en bergen. Groene valleien bezaaid met pittoreske dorpjes. Talloze zwemplekken en meertjes om af te koelen.

Uitgestrekte zonnebloem- en koolzaadvelden. En dat allemaal onder een meestal stralend blauwe lucht!

De Allier is een paradijs voor wandelaars, fietsers en vogelliefhebbers. Naast het natuurschoon kan men hier nog vele herten, reeën, wilde zwijnen en meer dan 250 verschillende vogelsoorten vinden. De gite is op 5 km van de Gorges de la Sioule gelegen. Een prachtige kloof waar je ook kunt kanoën.

Op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Gite Menerolle, ligt een oude mijn (afgraving) verscholen in een bos. Omgeven door prachtige bloemen, groene bomen en water met gekleurde visjes. Het is een prachtige plek om even tot rust te komen, te zwemmen en natuurlijk mineralen te zoeken.Er is tevens een museum.

Ook zijn er veel oude vestingstadjes in de buurt.

Charroux is een klein dorpje op ongeveer 13 minuten rijden. Het dorpje staat bekend als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Er zijn prachtige voorbeelden van de middeleeuwse civiele bouwkunst te vinden. Hier vind je vele winkeltjes, waar je o.a.  de ambachtelijke mosterd en walnotenolie kunt kopen.

 

In Chantelle (15 km), onder de oude abdij Saint Vincent Abdij, vind je de rivier de Bouble, met zijn vele kloven, koel en verfrissend zelfs midden in de zomer. De abdij vormt met de kerk een echte burcht. De kerk kan bezichtigd worden, de abdij is nog bewoond. In de winkel worden zelfgemaakte zeep en cosmetische producten aangeboden.

In het nabij gelegen St. Pourcain sur Sioule kunt u  de wijncaves en wijngaarden bezoeken. Ook is er een leuke markt op Zaterdag.

In Gannat is ieder jaar in juli het festival les cultures du monde. Dans en muziekgroepen uit de hele wereld zijn hier aanwezig.

Vichy is bekend om zijn warmwaterbronnen en je kunt hier de verschillende soorten bronwater proeven. Vichy is een heerlijke stad om te wandelen en te winkelen.

 

This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/