Frankrijk Fietsland! | fietsen

Frankrijk Fietsland! | fietsen

Category : Sioule , sportief

In Frankrijk is fietsen de nationale sport, naast rugby natuurlijk.

tour-de-france

We hebben nu al twee keer de Tour de France op hun weg door de Allier mogen meemaken. Twee keer een hele belevenis.

racefietsen-1racefiets-1

Maar ook zelf de fiets pakken is hartstikke leuk. Racefietsen of mountainbiken. Of als je wat ouder bent met de E-bike, want er hier best wel wat heuveltjes. Bij Chouvigny is er bijvoorbeeld een flink hoogteverschil. Echter voor de racers onder ons dé helling om een paar keer zelfs op te rijden. Zo ook de route door het fôret des Colette. Met VTT (vélo tout terrain) of met de racefiets. Kan allebei! De ene over de weg en de andere echt door het bos.

fietskaart-sioule

Kinderen vinden het leuk om door het bos heen te fietsen met hun mountainbike. Wat dus wel vaak een lekke band betekent. Want bramenstruiken zijn hier niet zomaar bramenstruiken, maar hebben vaak dikke takken met enorme stekels waar een band echt niet tegen bestand is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heerlijk fietsen in de Allier. Echt een aanrader!


1 Comment

Hosting

21 juni 2017 at 1:41 am

De routes bevatten enkele steile beklimmingen, die pittig kunnen zijn voor beginners of mensen met weinig conditie. Les Grandes Alpes De fietsroute Les Grandes Alpes is een van de moeilijkste fietsroutes van Frankrijk, en dus een echte uitdaging voor de gevorderde fietser.

Archief

This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/