10 leuke plekken in Clermont-Ferrand | Clermont-Ferrand

10 leuke plekken in Clermont-Ferrand | Clermont-Ferrand

Category : Steden

 1. Terrasje pakken op de Place de la Victoire. Dan kun je gelijk de zwarte kathedraal Notre Dame de L’Assomption bekijken, gemaakt van vulkanisch gesteente uit Volvic
  clermont-kathedraal-en-treintje
 2. Le vieux Montferrand. Middeleeuwse wijk. En dan moet je vooral la maison de l’apothicaire bekjken. Hier kun je zien hoe de apotheker een patiënt wil injecteren in zijn bil met injectiespuit. Ja, ze waren zeker niet gek in de Middeleeuwen!!!!
  montferrand-la-maison-de-lapothecaire3
  montferrand-3
 3. Winkelen en tegelijkertijd wandelen door het oude centrum van Clermont. Je ziet vanaf de kathedraal de Puy de Dome liggen. Je ziet hier ook veel Art Nouveau en Art Deco.
  clermont-uitzicht-puy-de-dome
 4. Met de kinderen naar het Michelin museum (l’aventure Michelin) van de bekende Michelin banden. (14.000 mensen werken hier!).
  Michelin
 5. Place de Jaude met het standbeeld van Vercingetorix (won van Julius Caesar/Slag van Gergovia) door Bartholdi. Hier kun je trouwens ook leuk shoppen en de Hema zit hier in het winkelcentrum. Voor Galeries Lafayette hoef je niet naar Parijs, die zit hier ook.
  clermont-place-de-jaude
 6. De Notre Dame Du Port, een romaanse kerk uit de 12e (UNESCO werelderfgoedlijst). Hier kan je de zwarte madonna bekijken.
  clermont-place-de-jaude-2
 7. Musea bezoeken. Het archeologisch museum Bargoin, Het MARQ (Musée d’Art Roger-Quillot in Montferrand) en het Henri-Lecocq museum. Bij het lecocq museum vind je ook een prachtig park.
 8. Brocante iedere zondagochtend. Altijd weer een feestje.
  Brocante wcpot
 9. De vele festivals die er vooral in zomer zijn.
 10. De Tôlerie, het hôtel Fontfreyde en Frac Auvergne. Allemaal moderne kunst.

Kom naar de Auvergne en geniet mee.


Archief

This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/