WANDELEN IN FRANKRIJK, OOK ZO MOOI IN DE HERFST | Wandelen in de Allier

WANDELEN IN FRANKRIJK, OOK ZO MOOI IN DE HERFST | Wandelen in de Allier

Category : Wandelen

LES GORGES D’ENVAL

Wandelen in de Allier

Wandelen is niet mijn grootste hobby, maar in Frankrijk is het zeer afwisselend en kan je uren niemand zien. Wel wat anders dan in Nederland.

Els en ik hebben een leuke wandeling gemaakt naar de gorges d’enval. Twee watervallen zijn hier te bekijken. De watervallen zijn bekend van het boek ‘Mont Oriol’ van Maupassant.

Het is moeilijk te vinden, maar op een gegeven moment zien we toch een bord. Ter info: Je moet niet aan de rechterkant zijn van de parkeerplaats maar juist aan de linkerkant. (D15 richting Chatel Guyon).

Enval1

Het eerste stuk is pittig, en gaat omhoog, maar hier heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Op sommige stukjes kun je via een boomstam over het riviertje komen. En dan zien we de eerste waterval, echt prachtig. De mooiste waterval is toch wel de Cascade du Bout du Monde.

Enval5

We lopen door. Onderweg zijn er veel paddestoelen. Alle kleuren van de herfst zien we.

Een prachtige uitzicht op de Puy de Dome en de ruïnes van een oud kasteel: Het Chateau de Tournoël!

De wandeling duurt ongeveer drie uur. Wel doorlopen, anders red je dat niet binnen de 3 uur. Je kunt overigens ook voor een korter circuit kiezen. Trek wel goede schoenen aan, want de paden zijn zeer ongelijkmatig.

Na zo’n wandeling kun je best dorst hebben. Tijd voor een lekker drankje.

Volvic ligt dichtbij. Hier kan je bronwater gratis proeven. Wat wij dus lekker gedaan hebben. Ik wist niet dat er zoveel soorten water bestond. Maar hierover een andere keer meer!

Á bientôt!

Ingrid


Archief

This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/