10 geheimen van de “Gorges de Sioule”

10 geheimen van de “Gorges de Sioule”

Category : Geheimen

Vlakbij Menerolle ligt de “Gorges de Sioule”, een prachtige kloof uitgeslepen door de rivier de Sioule. Een onontdekte parel in het midden van Frankrijk. Een van de vele redenen waarom ikzelf dit gebied zo mooi vind. Er zijn veel dingen die je hier kunt doen. Ik noem er hier tien, maar er zijn er nog veel meer.
sioule ebreuil brug panorama

 1. Kanoën over de rivier. Een van de leukste dingen om te doen als je je vakantie in de Allier viert. Ik probeer elk jaar toch minstens een tochtje met de kano te maken. Over de stroomversnellingen tussen Menat en Pont St. Gal. Wij vinden dat zelf de spannendste route! Het stuk tussen Chateauneuf-les-Bains en Menat is een stuk rustiger en beter voor gezinnen met kleine kinderen. Een zwemdiploma is wel een vereiste.Pont Menat kano
 2. Picknicken langs de rivier op zijn frans. Klapstoelen mee of lekker op een kleed. Gezellig een wijntje drinken en heerlijk frans stokbrood eten met een regiokaasje, zoals Bleu d’Auvergne en St. Nectaire. Of gewoon tomaat met mozarella. Ook lekker!SAMSUNG DIGITAL CAMERA
 3. Een wandeling maken bij Chateau Chouvigny, een leuk kasteel wat je ook kunt bezoeken. Klim op de Roc Armand, met een prachtig uitzicht over de Sioule.
  Chouvigny met rivier
 4. De brug bij Menat, een middeleeuwse brug. Tot voor kort kon je er nog overheen rijden. Nu niet meer. Iets verder ligt hoog op een rots Chateau Rocher uit de elfde eeuw. De ruïnes kun je gratis bezoeken.
 5. Bij de brug in Menat zie je ook vaak vliegvissers. De Sioule heeft veel zalm en beekforel in het water zitten. Heerlijk gewoon! Als je ook wilt vissen dan kan je voor een vergunning terecht bij het office de tourisme.
 6. Voor diegenen die niet willen kanoën of wandelen. Je kan met de auto langs de gehele rivier rijden en onderweg lekker gaan eten of iets drinken bij een van de restaurantjes langs de rivier.Gorges de Sioule
 7. Dammen bouwen bij het plan d’eau in Ebreuil. Leuk voor de kinderen!Dam Sioule
 8. En als je wilt zwemmen, dit kan ook bij het plan d’eau in Ebreuil!
 9. De viaducten van Eiffel. Ja, die van de Eiffeltoren! Voordat hij de Eiffeltoren bouwde, bouwde hij al bruggen en die zijn ook bijzonder.
  Eiffel bruggen
 10. Voor de historici onder ons. De abdij Saint Léger in Ebreuil is sinds dit jaar opgenomen in de Groene Gids Auvergne/ Bourbonnais Michelin 2015, en is onderscheiden met een ster!abdij ebreuil sioule

Archief

This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/