5 tips voor voordelig shoppen op een Franse brocante!

5 tips voor voordelig shoppen op een Franse brocante!

Category : Brocante

Het seizoen van de brocantes is aangebroken

 

Elk weekend in Frankrijk is het Koningsdag! Overal duiken brocantes en vide greniers op waar je heerlijk kunt shoppen en cultuur snuiven! Vanaf nu zijn mijn zondagen weer druk bezet.

Hier vijf tips om de leukste en goedkoopste hebbedingen te scoren 

 1. ‘s Ochtends vroeg op pad.
  Probeer er vroeg te zijn, zo rond 9 uur. Dan zijn de leukste dingen nog niet weggekaapt door handelaren of andere vroege vogels!
 2. Kijk ook in de bakken onder de kraam
  daar liggen vaak de leukste en goedkoopste dingen! Zo heb ik zelf ooit een prachtig horloge uit begin 1900 gevonden.
 3. Ding altijd af
  Ook als je denkt dat het wel heel goedkoop is. Er is altijd te praten over de prijs. Laat niet merken dat je heel erg geïnteresseerd bent en dat je het heel graag wil hebben, want dan gaat de prijs omhoog. Zorg ervoor dat je voldoende muntjes bij je hebt. Gepast betalen is makkelijker en je kunt makkelijker afdingen.
 4. Maak eerst een leuk praatje met de verkoper
  Al is het maar over het mooie weer. Laat zien dat je interesse hebt, ook in de mensen zelf. Met een lach of glimlach bereik je veel. De verkoper vind je dan ook aardiger.
 5. Spreek Frans!
  Zorg dat je een klein beetje Frans spreekt. Let dan vooral op getallen en respect naar verkoper toe.

En na de harde arbeid van het shoppen natuurlijk even hangen aan de bar. In de ochtend aan de wijn is mogelijk, maar wij houden het maar bij koffie! Vaak zijn er ook leuke terrasjes waar je heerlijk een appelbroodje of iets anders kunt eten. Of probeer eens een van de heerlijke kazen uit de omgeving. St. Nectaire en bleu d’Auvergne.  Of de befaamde droge worstjes. En als je dan toch aan de wijn gaat probeer dan de wijn uit de streek. We zitten hier dichtbij het wijngebied van St. Pourcain.


Archief

This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/