Opera Vichy “Een bezoek meer dan waard” | Vichy

Opera Vichy “Een bezoek meer dan waard” | Vichy

Category : Geheimen , Steden

Deze zomer ben ik samen met mijn goede voisine Michèle naar de Opera geweest. Dat is echt de moeite waard. De opera van Vichy is prachtig. 

Even wat beschiedenis. De opera is gebouwd in 1903 door Charles Le Coeur in art nouveau stijl en het werk is uitgevoerd door de beeldhouwer Pierre Seguin, schilder Léon Rudnicki en kunstsmid Emile Robert.

Van 1903 tot 1964 is Vichy  “de zomerhoofdstad van de muziek” waar elke zichzelf respecterende artiest moet optreden.  Hierna neemt de belangstelling af, ook omdat de belangstelling voor de stad als kuuroord afneemt.  Het gebouw verpaupert, vooral door een brand in 1986. In 1987 werd Vichy eigenaar van het gebouw en werd gestart met de restauratie. Sinds 1995 heeft de Opera haar glans teruggekregen.

De voorgevel van de Opera kijkt uit over het Parc des Sources.

Vichy opera

Genoeg geschiedenis. Wij hebben van de uitvoering van La Traviata genoten. Prachtig.

Een aanrader voor iedereen die een bezoek brengt aan de Allier. Breng ook een bezoek aan de Opera van Vichy. Geniet van een voorstelling. Een onuitwisbare herinnering! Prachtig gewoon.

En in het laatste weekend van april is er altijd het Festival van Napoleon III. Ook echt een aanrader! Klik op onderstaande link voor een leuk filmpje hierover.

https://www.youtube.com/watch?v=4nMQLl0nLf8&t=32s


Archief

This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/