Wandel op een onverwachte plek in de Auvergne, waar elfen en feeën tevoorschijn zouden kunnen komen. “Le chemin Fais’Art” | Auvergne

Wandel op een onverwachte plek in de Auvergne, waar elfen en feeën tevoorschijn zouden kunnen komen. “Le chemin Fais’Art” | Auvergne

Category : Geheimen , Wandelen

Een mengeling van kunst en natuur, zeven kilometer lang, een plek om te ontsnappen aan de stress van het gewone leven. Dit is een wandeling met kleine en kolossale/enorme beeldhouwwerken. De kunstwerken zijn gemaakt door Gilles Perez. Zijn atelier ligt in Chateix. Tijdens de wandeling kom je hier ook langs.

chemin-fais-dartsserpent-2

Hij heeft een magische plek, met keltische invloeden, gecreëerd. Het lijkt of de sculpturen er al honderden jaren staan. Van een soort zoals het verzonnen Craigh na Dun (van de serie Outlander) in Schotland, maar dan in Frankrijk. Er zouden ook zomaar druïden, feeën of elfjes tevoorschijn kunnen komen. De beeldhouwwerken zijn begroeid met mos en varens.

craigh-na-duncraigh-na-dun-in-the-air-fais-darts

Het lijkt of je door de eeuwen heenloopt. Als je hier wandelt komt je fantasie vanzelf op gang. Je kunt wegdromen, verhalen verzinnen en het lijkt of je aan de werkelijkheid kunt ontsnappen.

scotland-fais-dartsstatuefigure-without-a-headcircles

Het vertrekpunt ligt in het dorpje Chapdes Beaufort, vlakbij de kerk. Je kunt hier ook goed parkeren (Rue de Bruyères). Volg de blauwe lijnen. Eerst wandel je een stukje in het dorp, voordat je het bos in gaat. Er is een hoogte verschil van zo’n 115 meter. circle-fais-dartsview-cowstowerroute-chemin-fais-darts

De wandeling is zo’n 7 km lang en je doet er 2 tot 4 uur over. Of je loopt stevig door of je neemt de tijd om weg te dromen in het landschap dat echt aan Schotland doet denken. Echter je zit op een uitgebluste vulkaan in Frankrijk, de puy de Beaufort. Het is geen moeilijke wandeling, daarom ook zeer geschikt voor kinderen. Ik zou alleen de kinderwagen niet meenemen. Jammergenoeg is de wandeling hierdoor ook niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel nodig hebben.

heksenkringporte-fais-dartschien-chaiseserpent

Verder de foto’s zeggen meer dan woorden. Wandel en beleef je eigen avontuur in de natuur van de Auvergne.

Amicalement

Ingrid

promenade-fais-dartspierre-chemin-fais-darts


Archief

This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/